Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Gertjan van Voorden. Ik ben al geruime tijd druk bezig in de obstaclerun sport.

Foto: Harm Domisse Fotografie

Het begon allemaal in 2012 toen ik contact maakte met een lokale mudrun. De liefde was geboren en samen met mijn vrienden gingen we op zoek naar evenementen om lekker door de modder te ploegen. Eerst waren het survivalruns maar die bleken toch nog iets te technisch voor ons. Dus toch maar weer de echte obstakel run evenementen af. In 2013 gingen we ze één voor één af. In september 2013 kwam ik in aanraking met mensen van Discovery Channel en praatten we over een soort van eigen team ter promotie van Discovery Obstacle Runs. In december heb ik meegedaan aan de lotingsronde en in januari 2014 was ik samen met 14 anderen het hele jaar het gezicht van Discovery Obstacle Runs Platform. In 2014 gingen we ook in andere landen lopen zoals Spartans in Engeland en Duitsland maar ook Dirty Weekend in Engeland werd bezocht. In augustus 2014 kwalificeerde ik me voor het OCRWC (het eerste WK obstacle course racing) in Amerika.

Met bijna 20 Nederlanders gingen we naar Amerika en namen we deel aan een evenement wat steeds groter en beter wordt en wereldwijd bekend staat als HET WK. Helaas blesseerde ik mijn enkel daar dusdanig dat ik tot september 2015 in de lappenmand lag.

Doordat ik niet kon rennen ging ik me meer bezig houden met het organiseren van trips en kleine evenementen.

Het Nederlandse en Belgische team in 2015

In 2015 werd ik ook gevraagd door Adrian Bijanada (CEO van OCRWC) of ik de Nederlandse ambassadeur wilde worden voor zijn WK. Dit is ondertussen uitgegroeid in dat ik een vast teamlid ben van het OCRWC en mede verantwoordelijk voor de bouw van het WK parcours. In 2016 en 2017 was het  in Blue Mountains bij Toronto in Canada. In 2018 en 2019 was het OCRWC in Engeland en te gast op het terrein van Nuclear Races in Brentwood, Essex (in de buurt van Londen).

In 2018 ben ik tevens verantwoordelijk geweest voor het bouwen van het parcours van het Noord Amerikaans Kampioenschap (NorAm) dat werd gehouden in Stratton, Vermont USA. Dit zal in 2020 het strijdtoneel worden van het OCRWC alwaar ik wederom het parcours ga verzorgen.

Hieronder een kort overzicht wat ik met OCR Promotions heb gedaan in de afgelopen jaren:

  • Organiseren van de Obstakels.com Awards uitreiking in 2018, 2019 en 2020.
  • Volledig verzorgde reis naar Dirty Weekend in Engeland (5x)
  • Race director voor de OCR series van Strong Viking sinds 2017.
  • Verzorgde reis naar Nulcear Races in mei 2020.
  • Obstakel bouw met GPS Steigerbouw op diverse locaties.
  • Obstakel bouw met Urban Sky Obstacle Division op diverse locaties.
  • Parcours bouw en parcours coördinator voor War Race in 2020.

De Dutch Mud Men bus naar Engeland

Zoals je ziet zit er al redelijk wat ervaring en kennis bij mij. Ik ondersteun daar waar nodig en organiseer reizen met veel plezier.

Wil jij ook met je vrienden naar een run of heb je ondersteuning nodig bij het organiseren van een OCR event? Neem dan gerust contact met me op via het contact formulier.

Groeten,

Gertjan van Voorden